Azt mondod utazási bakancslista?

2 min read
Vivamus magna justo, lacinia eget consectetur sed, convallis at tellus. Praesent sapien massa, convallis a pellentesque nec, egestas non nisi.

A bakancslista szó a “feldobja a bakancsot” (értsd: meghal) kifejezésből jött létre, az azonos értelmű angol eredeti kick the bucket – bucket list (szó szerinti fordításban: felrúgni a vödröt – vödörlista) kifejezéspár analógiájára. Pedig szerintem ez egy badarság: életünk egészét, bármikor megszakíthatja a halálunk, ám az élhetőség kedvéért, vannak terveink, céljaink és álmaink. Aztán van ugyebár a bakancslista.

Szó szerint az ami előtt nem illene meghalnunk: értve? Bakancslistát tehát nem csak a meghalásunk előtt írunk, hanem életünk részeként, a még mit szeretnék megélni a teljesség tervezésével. Nekem például számos hely „bekattan” de számos helyből kevés kerül az un. bakancslistámra utazási szempontból.

bakancslista-utazasikaluz-huBakancsolunk? 

Számos életesemény, baráti unszolás és már is felderengenek helyek, képek, mások élményeiből. Egy film hatására vagy mert kimentünk egy Utazási Kiállításra.  Azt magam is látom, hogy a listám nő folyamatosan és azt remélem, lesz időm lebakancsolni hiszen a megélt nagy sebességű életemben, sok hasonlót évtizedekig halogattam.  Mára ezek úgy tűnik valóban bakancslisták lettek.

Szerintem ahogyan mostanság lesz megint időm, posztolok képeket, helyeket, írok róluk szépet és persze kevésbé szépet ha olyat éltem meg / tudd, hova ne menj / és azt is elmondom, ha top élményt kaptam. Egyszer úgy is eljutsz te is oda vagy valaki akit szeretsz és bevonzod magad örömére….

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük